Neven activiteit.

Onze zwem vereniging heeft naast het zwemmen zo af en toe een activiteit die niets met zwemmen maar alles met de onderlinge verstandhouding te maken heeft. En dat het werkt blijkt misschien wel uit het feit dat de mensen soms tot hun negentigste lid blijven als hun conditie het toe laat. Ons laatste uitstapje ging naar een anthurium kwekerij in een naburige plaats. 10 Voetbalvelden grote kassen bleken een geweldig assortiment aan bloemen te bevatten, de  rode de witte, de  rood/witte de  roze/rode  de  groen/witte  de paarse die ik nog niet kende en nog heel veel varianten ook die nog in ontwikkeling waren. De rondleiding koste de nodige zweetdruppels want er heerste een sub tropisch klimaat met steeds een waternevel en een temperatuur boven de 30 graden. Wat tot gevolg had dat je niet meer zo goed kon zien of het zweet was of waterdruppels 🙂 .Maar de stemming bleef goed zeker na een lekkere kop koffie met traditionele vlaai. Bijna niemand ging na een bezoek aan het winkeltje met lege handen naar huis wat dus niet alleen voor ons maar ook voor de anthurium kwekerij een lonend middagje was. Groetjes.20160622_184336_resized

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

12 reacties op Neven activiteit.

 1. J@n. zegt:

  En het moet gezegd, in het echt zijn de bloemen nog mooier!

 2. Thérèse zegt:

  poe poe, wel heet, dat bezoekje, maar toch heel leuk en gezellig!

 3. Rietepietz zegt:

  Dan ben je dus eigenlijk een beetje “naar de tropen “geweest;-)
  Het zijn inderdaad héél sterke bloemen waar je zéker 3 weken plezier van hebt, zo niet meer!
  Maar leuk van de zwemvereniging om dit soort uitjes te organiseren.

 4. datzalwel zegt:

  Ja leuk hé, de groep is dan ook medelevend bij moeilijke zaken die iemand mee moet maken.en gezellig bij uitstapjes in de buurt. Goed voor de wat oudere mens.

 5. Kakel zegt:

  In de bloemenwinkel heb ik veel met anthuriums gewerkt. Het zijn heel sterke bloemen. Maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat ze gekweekt worden in kassen met subtropische temperaturen.
  Fijn dat jullie een leuke dag hebben gehad.

 6. datzalwel zegt:

  Wat een mooi beroep heb je. Toch leuk dat een leek je nog iets nieuws wist te vertellen dan 🙂

 7. Rafaël en Jeroen zegt:

  Goeiemorgen Joke. Anthuriumkwekerij, daar heb ik als jochie van een jaar of 16 nog wel eens gewerkt. Belangrijk is dat er geen beschadigingen aan de bloem zitten, hoe klein dan ook. Als ze puntgaaf zijn kunnen ze wel zes tot acht weken mooi blijven, maar met een beschadiging reduceer je dat tot een week of twee, drie. Maar even iets anders, volgens mij is er vandaag iemand jarig bij jullie. Van harte gefeliciteerd Joke. Maak er, ondanks het wisselvallige weer, een prachtige dag van. Trouwens, jij heb geen zon nodig want je eigen zonnetje zit naast je op de bank. Groetjes, Raaf en Jeroen.

 8. melkenie zegt:

  Dat zijn echt prachtige bloemen. Mijn moeder heeft ze ook en weet je wat, waar deze bloemen op staan, dat krukje had mijn oma ook en nu heeft mijn moeder hem. Leuk om te zien.

  • datzalwel zegt:

   Dat is inderdaad leuk of het zo hoort want anders heb ik er nooit bloemen op staan. Maar ik merk nu wel dat ze heel stabiel staan zo. Dit krukje is ook al heel oud kwaliteit hé 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s