Londen

P1020804Een goede vriendin van onze oudste woont alweer 18 jaar in Londen. Haar vraag “waarom komen jullie in het kader van de moeder/ dochters stedentrip niet een keer naar Londen ? Ik heb plaats genoeg. ” was niet aan doven mans ogen gericht en zo stapten we welgemoed in de trein op weg naar Schiphol . Met een aardige  gastvrije en vrolijke gids werden het 3 geweldige dagen waarin we buiten de geijkte mooie dingen zoals de Tower Bridge, de Big Ben etc ook de verschillende wijken konden verkennen met de marktjes, winkeltjes ,barretjes en de voor die wijk typische dingen. Natuurlijk  maakten we gebruik van de typische Engelse taxis waarbij we steeds het idee kregen spookrijders tegen te komen . We hadden het geluk precies het weekend te hebben gekozen waarin de koningin haar verjaardag zou vieren met trooping de colors bij Buckingham Palace met de vliegshow, de weg naar het paleis vol met bobbys , de straat picnics en  feesten met verkleedde kinderen steltlopers heel veel barretjes met zitjes op straat. s’Avonds lekker eten in de restaurantjes op zaterdag verplicht boven eten omdat Engeland moest voetballen tegen Rusland op het EK in Frankrijk en het beneden vol zat met de supporters die dit samen moesten zien in de pubs.We werden netjes op tijd weer op vliegveld Standset afgezet (2 uur voor de start ). Half 7 vliegen , in A’dam de trein netjes om half 11 thuis. Maar dat liep even anders. Een half uur vertraging werd vermeld, dat was te doen , daar kwam een half uur bij, nu werd het krap want de laatst trein naar het zuiden ging om half 11. weer kwam er een kwartier bij en nu zouden we in Eindhoven stranden. dat was nog steeds redelijk zodat iemand van het thuisfront ons daar zou kunnen komen halen.Maar weer zat het tegen weer werd de  vertraging langer. Dit was niet leuk meer want nu zou de laatste trein nog maar tot Utrecht komen. Bellen naar huis ging nog niet want wie weet werd het nog later. Inmiddels mochten we wel het vliegtuig in en met de nodige excuses werd uitleg gegeven door de crew wat de oorzaak was van de vertraging die nog steeds niet opgelost was. Het slechte weer. En inderdaad we hadden een mooi uitzicht naar alle kanten en overal zag je het stevig  bliksemen. Op een gegeven moment begon de zon te schijnen wat een prachtige regenboog opleverde maar verder ook niets. Toen werd vermeld dat we op nr 10 stonden om op te stijgen en eindelijk daar gingen we. Op Schiphol aan gekomen bleek Murphy In werking te zijn. De laatste trein naar Utrecht  ging niet door werkzaamheden bij het station, er werd een bus ingezet. Even zoeken en gelukkig haalden we die. Nu konden we pas de hulptroepen vertellen hoe laat we in Utrecht zouden zijn. De vriend van onze oudste was zo aardig om ons op te halen anders had er niets anders op gezeten als te overnachten in Utrecht. Tegen vieren in de ochtend waren we thuis.De foto’s en mooie herinnering Blijven 🙂

Groetjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

8 reacties op Londen

 1. J@n. zegt:

  Maar al met al was het toch weer een geslaagde stedentrip met mijn drie dames, waarbij er nu een geweldige gids was in de persoon van vriendin Erica. Dames blij, ik blij!

 2. datzalwel zegt:

  Met zo’n geweldige gids/vriendin was het helemaal goed.

 3. Rietepietz zegt:

  Jammer dat zo’n geweldig weekend dan nog een “nasmaakje” krijgt door die vertraging.Maar dat is wel gauw vergeten denk ik als je met het thuisfront het weekend gaat herbeleven!

 4. Kakel zegt:

  Superr! Wij willen ooit nog eens drie dagen naar London. Maar dat zal zonder zo’n goede gids moeten.

 5. Met de wet van Murphy heb ik de laatste weken ook behoorlijk kennis gemaakt. ( gisteren een blogje over geplaatst) Maar ja, aan deze zit natuurljk wel een hele mooie herinnering!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s