Stockholm.

Het duurde even voor de beslissing was gevallen waar onze stedentrip ons nu ging brengen. Heel democratisch  anoniem gestemd op een rijtje hoofdsteden waar we nog niet waren geweest. Onze blik was steeds naar het zuiden gericht , op de eerste plaats omdat er toch ook heel veel te zien is in o.a Barcelona, Madrid, Parijs,telefoon 146telefoon 169telefoon 211telefoon 177 Lissabon enz, maar zeker ook omdat we altijd begin november gaan en het daar toch meestal nog aangenaam is. Maar nu stond op plaats een Stockholm. Alle drie met een beetje reserve, zal het niet té koud worden als we de hele dag in touw zijn veelal buiten? Na een voorspoedige reis waar we eerst luxe gebracht werden met de auto en daarna vliegen, met in het midden van de vlucht toch enige ( brr ) turbulentie  landen we op Arlanda airport Zweden. Het hotel was snel gevonden en de ontdekkingsreis kon beginnen. De stad bleek een verademing qua rust niks  hectiek en héél schoon. Geen papiersnipper of kaugummetje op de grond. Vriendelijke verzorgde mensen. Hééél veel water en bruggen. Stockholm is allemaal eilandjes. Te bekijken meer dan genoeg aan paleizen waar je in mag.  Parken ,musea, en natuurlijk het ABBA museum. Apart ook het Vasamuseum van het schip de Vasa door een Nederlander ontworpen dat op haar eerste reis 10 augustus 1628 zonk nog in de haven van Stockholm . In 1961 geborgen en hersteld, zeer de moeite van een bezichtiging waard.  Ook het weer was ons gunstig gezind , droog en een graad of 9 wat wil je nog meer. Met het aangename gezelschap van je eigen dochters weer een geweldige trip.

Groetjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

13 reacties op Stockholm.

 1. J@n zegt:

  Goed en zakelijk beschreven en goeie foto’s

 2. rietepietz zegt:

  Het was dus géén tegenvaller, jammer van de turbulentie, altijd vervelend!
  Leuk dat jullie dat nog altijd gezamenlijk doen en ik hoop dat je inderdaad nog héél wat keertjes op stap kan met de dames.

 3. jokato zegt:

  Hoi Joke,
  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben! Ben best een beetje jaloers alhoewel…. vliegen durf ik toch niet! Zolang het gaat moeten jullie het maar blijven doen en dichter bij huis kan ook nog altijd.
  Groetjes Toos.

 4. Fijne Feestdagen!
  Leuke beschrijving van Stockholm!

  • datzalwel zegt:

   Héé BZN wat leuk, Ik zie het nu pas .De pc is omgezet naar 10, en als digibeet is dat wennen, maar het gaat al een stuk beter. De feestdagen zijn voorbij maar een goed nieuwjaar gewenst voor jullie kan altijd nog hé.

 5. terrebel zegt:

  Er is nog zoveel moois te zien in de wereld! Gelukkig kunnen wij dankzij collega webloggers af en toe even meekijken…Beste wensen nog!

 6. datzalwel zegt:

  Hoi Terrebel, sorry dat ik zo laat reageer mijn loggen staat op een héél laag pitje en heb zelfs de laatste tijd niet meer gekeken. Maar beste zijn altijd welkom 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s