Lesje geleerd!

imagesCAVEGF3UNa mijn bekentenis van de “flater ” op school hier nog een  “misser “uit mijn latere jeugd. Op 17 jarige leeftijd besloten mijn vriendin en ik mee te doen aan een retraite. Niet dat we zo gelovig waren maar dan mocht je met een hele groep jeugdigen naar het “verre Tilburg” en overnachten in het klooster aldaar. Voor ons een leuk uitstapje en de ouders vonden het natuurlijk heel goed van ons. In die tijd kwam net de mode op om een lok in je haar een andere kleur te geven, iets waar de meer behoudende ouders niet veel in zagen. Maar ver weg in een eenpersoons celletje kon je deze unieke kans natuurlijk niet onbenut laten. Gewapend met een flesje waterstofperoxide  ging ik aan de slag om een mooie blonde lok te maken. In mijn onnozelheid dacht ik er niet aan dat ze het bij thuiskomst direct zouden zien. Iets wat toch voor de rest van de wereld wél de bedoeling was natuurlijk. Waar doe je het anders voor hé. Nu moet ik er wel bij vermelden dat mijn ouders helemaal niet streng waren. Met de lok nog nat ging ik naar bed om bij het eerste ontwaken direct naar de spiegel te gaan voor het resultaat. En dat mocht er zijn. Ik schrok me letterlijk wild!!! Niet blond maar fel groen!! Mijn hemel hoe brei je dat recht. Geborsteld gewassen nog eens geborsteld , mijn maag had toch een klein knoopje, niets hielp. Toen viel mijn oog op de deur waar ik zo meteen toch door moest. En wat zag ik daar tot mijn oneindige opluchting. GROEN glas in het bovenlicht waar juist een zonnetje doorscheen recht op mijn naar nu bleek stralend blond lokje. De opluchting was groot en ook het voornemen dat dit de eerste en de laatste keer zou zijn voor dit frivole gedoe. Een paar maanden later toen dit alles vergeten was heb ik het toch nog eens herhaald want het stond achteraf best wel leuk.

Groetjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

19 reacties op Lesje geleerd!

 1. J@n. zegt:

  Tja, dat is uit de tijd dat jij nog een naïef klein meisje was…….. 🙂

 2. datzalwel zegt:

  Groot nog steeds niet maar naíef? Ietsje minder 🙂

 3. Dit is niet waar 😀 Zoiets verzint niemand, wat een giller, hihi! Ondertussen zul je wel een stuk minder groen zijn 😉

 4. rietepietz zegt:

  Whahaha, was éigenlijk natuurlijk een gevalletje “kwaad straft zichzelf” maar wegens je retraite zal onze lieve heer wel medelijden met je hebben gehad en er alleen maar een stukje groen glas ingezet hebben om je te laten schrikken 😉
  Je zóu je tijd ver vooruit geweest zijn met een groene lok want nú kijkt niemand daar nog raar van op!

 5. datzalwel zegt:

  Letterlijk en figuurlijk ja, en zo iets verzin je inderdaad niet hoewel je de raarste verhalen hoort soms. Achteraf natuurlijk altijd leuk 😉

 6. datzalwel zegt:

  @ Mirjam, zo technisch ben ik nu. Je antwoord staat onder de reactie van Rietepietz 😦

  • rietepietz zegt:

   Whahaha, zo’n foutje is zó gemaakt hoor maar je kunt een reactie op de verkeerde plaats in je beheer makkelijk in de prullebak kieperen ( nadat je ‘m gekopieerd hebt natuurlijk) en dan alsnog in de reactie onder Mirjam plakken . Maar ik heb geen bezwaar tegen Mirjam in mijn buurt hoor , is gewoon gezellig;-)

 7. Billy zegt:

  en doe je dit nu nog, Joke?

  🙂

 8. datzalwel zegt:

  Hier en daar een streepje Billy, maar dat laat ik nu de kapper doen.

 9. platoonline zegt:

  Oef, stel je voor dat het wel echt groen was geweest. Gelukkig viel het mee. Heb je er nog foto’s van? 🙂

 10. datzalwel zegt:

  Nee Plato, jammer h.e, ik denk dat ik daarop net zo groen zou kijken als de lok 🙂

 11. Raaf alias Vlinder zegt:

  Lieve Joke,
  Ook vanaf hier, komen wij je nog even feliciteren met je verjaardag en we wensen jou mooie,leuke, fijne en vooral..gezonde jaren toe samen met Jan en allen die je dierbaar zijn;))

  Dikke verjaardagsknuf van ons,
  Jeroen en Rafael XX

  • datzalwel zegt:

   Hoi Rafael, na een heel l drukke dag nog even op de pc ontspannen. Dank jullie wel voor alle leuke en goede wensen. Een prachtige vlinder zo maar in de brievenbus. Is dat huisvlijt? Dan mijn complimenten. Zo niet, evengoed complimenten voor je keuze.. Wij hebben het ook nog een paar keer over het etentje en andere gelegenheden in Delft en omgeving gehad . Die herinneringen zijn ons ook dierbaar. Lieve vlinder Rafael en Jeroen bedankt voor de mooie wensen en zeker tot ziens..

 12. Boerin Zonder Naam zegt:

  Zo…… Ik kom hier maar weer eens buurten……
  Hier is tenminste nog leven op de blog…….
  Even storing op de lijn en iedereen kapt met bloggen!
  Vorig jaar Geronimo en Vlinder, nu jou J@N en ook Karoetsie heeft de stekker eruit getrokken.
  Gelukkig kan ik hier lezen nog iets lezen wat de gemoederen bezig houdt: Blondt haar! Bij Rietepietz ook al van die harig onderwerpen…..
  Geeft niets……. JIJ bent er gelukkig nog!

 13. Boerin Zonder Naam zegt:

  Oeps…..
  Vergeet ik je bijna (alsnog en een beetje te laat) te feliciteren!!
  Van harte hoor!!!

 14. datzalwel zegt:

  Hoi leuk BZN. helaas is mijn inspiratie ook verre van optimaal maar van tijd tot tijd probeer ik mijn steentje toch bij te dragen 🙂 Fijn dat je weer online bent en dank je wel voor de felicitatie.

 15. Leo's mening zegt:

  Sommigen zouden er een teken van ‘boven’ in hebben gezien vrees ik….gelukkig stond het licht op groen, was het rood geweest had je heel andere problemen gekend…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s