Even wat minder.

ziek_10Dit weekend stond in het teken van zieken bezoeken.Liefst twee van onze familie en/of vrienden kwamen in het ziekenhuis terecht. Alletwee tussen  de 70 en 80. Toch een leeftijd waar bij je af en toe na gaat denken over hoe veel je nog gegeven word. Nu zijn ze niet direct doodziek maar je komt er ook niet voor niets. Soms als het weer de “goede ” kant op gaat kan het zelfs gezellig worden bij zo’n bezoek. Hoewel in de modernere ziekenhuizen de entree en restauraties heel fris aan doen blijft het op de kamers toch een beetje naargeestig vind ik althans. Het is dan ook geen plaats waar je moppen gaat staan tappen. De ene patient heeft goede hoop deze week weer naar huis te mogen. Het is wel zo dat je na een ziekbed weer veel meer geniet van je zegeningen. ook de bezoekers. En zo beginnen wij dus ook weer nog opgewekter 🙂 aan de nieuwe week. En zie de zon schijnt ook weer volop. Dus mensen wat let jullie. GENIETEN HE !!!!!!!

Groetjes.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Even wat minder.

 1. J@n. zegt:

  In zoverre klopt je verhaal dat we daar bezoekjes hebben afgelegd, maar de twee gevallen zijn wel hoogst ernstig, dat krijg je nu eenmaal op die leeftijden en dat bezoeken is niet direct mijn hobby, maar als we dan weer thuis zijn is er inderdaad de verzuchting: Gelukkig wij niet!

  Leuk logje en helemaal alleen geplaatst. Toppie! (Wie zei dat ook weer altijd?)

 2. datzalwel zegt:

  Zo lang het niet gezegd is blijf ik toch optimistisch. Toppie komt volgens mij van Carolien Tensen.

 3. Billy zegt:

  ook hier zijn heel wat zieken te bespeuren, zelfs onder het jonge volkje
  Gelukkig blijf ik voorlopig bespaard van alle leed.

 4. datzalwel zegt:

  Hopelijk blijft het bij een griepje of zo, alhoewel dat je daar ook vreselijk beroerd van kunt zijn.. En daarna er weer lekker tegen aan.

 5. rietepietz zegt:

  Alleen al een normale griep kán op die leeftijd toch heel vervelende complicaties veroorzaken, dus het blijft oppassen natuurlijk. Maar je hebt gelijk, je waardeert je gezondheid weer dés te beter als je in zo’n ziekenhuis rondwandelt, zélfs als bezoeker !Beterschap voor de patiënten!

 6. datzalwel zegt:

  Dank je wel Rietepietz, helaas heeft een van de twee vandaag een slecht bericht gekregen, dat word dus nog heel moeilijk.

 7. platoonline zegt:

  Beetje herkenbaar, want afgelopen vrijdag waren wij de hele dag in het ziekenhuis. Maria werd al om 8.00 uur geopereerd en om 10.00 uur was ze terug op de uitslaapkamer. Ik had zulks nog nooit meegemaakt en had geen idee wat er verder zou gebeuren. Nu is het me duidelijk dat ze tegenwoordig mensen veel sneller naar huis laten gaan maar dat de problemen daarna pas komen (koorts, wondpijn, hoofdpijn,, slapeloosheid, geen trek etc). Maar het is waar: een ziekenhuis met die geurtjes, hollende verpleegsters, patiënten met slangen door hun neus op de gangen etc, kun je beter maar zo min mogelijk zien.
  Enfin, gelukkig gaat het nu beter maar ik begrijp helemaal wat je in dit stukje bedoelt.

 8. datzalwel zegt:

  Ze sturen de mensen tegenwoordig inderdad wel héél snel naar huis. Dikwijls te snel naar mijn mening. Wij hebben ook niet allemaal geleerd voor ziekenverzorger. Heel veel beterschap met Maria,

 9. miss Marple zegt:

  Hopelijk gaat het met alle patiënten nu weer een stuk beter.
  Groetjes, Mar

 10. Leo's mening zegt:

  Ik was ( en ben nog steeds een beetje) geen groot fan van ziekenhuisbezoekjes. Weet nog wel dat ik zelf geholpen was in het zh begin 2010. Je voelt je bezopen na dat gedoe en ligt in je bed bij te komen. Omgeving interesseert je niks, ik herinner me van die eerste uurtjes maar weinig. Later kwam het allemaal wat beter op gang. De slechte nachtrust, de snurkgeluiden, gillende lieden, rennende verplegers, piepende apparatuur, verwisseling van dit of dat, vroeg in de ochtend injecties tegen dit of dat. Elk trauma kwam voorbij. En nog…… Nee, je wilt er in feite helemaal niet verkeren. Laten we maar gewoon gezond blijven. Scheelt nog een hoop zorgkosten ook…

 11. datzalwel zegt:

  Gelukkig kun je het weer na vertellen. Erg rustig lig je er inderdaad niet en dat lijkt me toch bijna een eerste vereiste om op te knappen. Helaas is dat niet bij iedereen het geval.
  .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s